Zmarta Forbrukslån

Zmarta er en velkjent låneagent som formidler forbrukslån uten sikkerhet, smålån og brukskreditt. Således driver ikke Zmarta med egen bankvirksomhet, og om du låner via deres tjeneste, er alle juridiske forhold være en sak mellom deg og den banken du velger. Bankene som Zmarta samarbeider med er per i dag flere enn 15, der flere av de mest konkurransedyktige inngår. Søker du om forbrukslån gjennom denne låneformidleren, får du dermed potensielt flere enn 15 tilbud, og kan selv velge og vrake.

Lånesum og tilbakebetalingstid

Forbrukslånene som formidles av Zmarta er fra 5 000 kroner og opp til 500 000 kroner. Det kreves ingen sikkerhet for disse lånene, og låntakeren disponerer pengene uten begrensninger. Den lengste lånetiden er 15 år, noe som avhenger av lånesummen (du får ikke 15 år på deg til nedbetaling av små forbrukslån). Du kan innfri lånet før tiden du avtaler opprinnelig, uten at det fører til ekstrakostnader.

Rentebetingelser og gebyrer

Hvilke renter du får vil variere fra det ene tilbudet til det andre. Se feks. www.forbrukslåntesten.com som viser flere lån med ulike renter. Om samtlige banker som samarbeider med Zmarta svarer med lånetilbud, vil du sannsynligvis se tilsvarende mange rentebetingelser. De laveste nominelle rentene du kan oppnå vil være de samme som den banken som har laveste startrente. Dette er per i dag rundt 7%, og gis til søkere med optimal kredittscore. Søkere med dårligere kredittscore, får dyrere renter. Ditt rentetilbud fastsettes etter en individuell vurdering hos de fleste av bankene, der et fåtall har samme renteprosent uansett hvem som søker. Betingelsene og totalkostnadene fremgår i tilbudene, og du ser enkelt hvilket lån som vil lønne seg for deg.

Søknader som går via låneagenten Zmarta, har et etableringsgebyret som er det samme uansett hvilken bank du velger. Dette ligger i dag på 950 kroner, mens månedlige terminomkostninger kan variere fra bank til bank. Ofte slipper man disse månedlige gebyrene, dersom banken lar deg betale med eFaktura. Ellers er månedsgebyret normalt på rundt 50 kroner.

Søknad om forbrukslån fra Zmarta

Søknaden sender du på et par minutter gjennom Zmartas nettside, og du vil få bekreftelse på at den er mottatt umiddelbart. Du må opp gi om formålet er vanlig lån til forbruk, eller om du skal refinansiere annen gjeld. Refinansiering involverer normalt at du også gir banke fullmakt til å innfri den refinansierte gjelden på dine vegne. Du må i tillegg oppgi formål med lånet, men dette betyr ikke at du ikke kan bruke et forbrukslån til hva du vil. Årsaken til det spørsmålet er at bankene pålegges å ikke bidra til hvitvasking av penger, eller finansiering av kriminell aktivitet. Selv om du skulle oppgi for eksempel ”kjøp av bil” som formål, står du fritt til å bruke pengene på noe annet, så lenge det er lovlig.

Krav for å få forbrukslån fra Zmarta

Zmarta krever at søkeren er over 18 år, tjener minimum 120 000 kroner i året etter skatt. Søkeren kan ikke ha inkassosaker eller betalingsanmerkninger. Videre må søkeren være norsk statsborger, eller ha bodd og skattet her de siste tre årene (minimum).